info@topdogplus.nl

Wie zijn wij?

Topdogplus is een maatschap van Nicole Eggens, Carolien Nijenhuis en Hanneke Bestebreurtje.

Hanneke Bestebreurtje

Ik ben Hanneke Bestebreurtje, van kinds af aan ben ik al gefascineerd door honden en paarden. Thuis dachten ze daar heel anders over, dus moest ik het stellen met de honden uit de buurt en de paarden van de manege.

Na de MAVO ging ik naar Barneveld, waar toen nog de enige MBO opleiding ‘dier’ in Nederland was. Na vier jaar had ik wel door, dat werken met dieren dan wel ‘mijn ding’ was, maar dat ik een leven in de dierenhouderij niet zag zitten, omdat ik het contact met mensen toch erg miste. Dus heb ik er nog een studie aan de STOAS Hogeschool aan vast geplakt, en daar de opleiding docent dierenhouderij gevolgd.

Ik ontdekte al snel, dat je tijdens de lessen ‘dier’ veel meer contact kunt krijgen met de leerling dan onder de reguliere lessen. Veel leerlingen die er een potje van maakten bij andere lessen werden rustig en bereikbaar bij deze lessen. Toen de mogelijkheid kwam om af te studeren in de richting dier en therapie, heb ik dat dan ook gedaan.

Het duurde even voordat ik daadwerkelijk iets met mijn studierichting ging doen. De gedragsverandering die ik opmerkte als ik een les ‘hond’ gaf, waarbij de leerling mocht trainen met de honden, maakte dat ik de conclusie trok: “Zou goed zijn om in te passen in een SOVA training”. Maar zoals dat gaat met zoveel dingen, raakte deze gedachte op de achtergrond.

Totdat ik met mijn eigen hond aan het trainen was, in Oostenrijk op lawinetraining. Mijn onzekerheid op dat moment werd zo weerspiegeld in de hond, dat ik weer met mijn neus op de feiten werd gedrukt. 

Uiteindelijk ben ik een opleiding gaan volgen voor Topdog trainer bij Mens en Hond Consultancy in Doetinchem. Met goed gevolg, en inmiddels zijn er al mooie resultaten geboekt.

Kijk op reflectiondogs.nl

Nicole Eggens

topdogbasics6

Nicole Startte haar leven met veel dieren (vooral honden) om zich heen, die vervolgens nooit meer zijn weg gegaan. 

In 1999 behaalde ze haar HBO diploma (MWD-GGZ) in Zwolle en in 2006 haar diploma van de Voortgezette Opleiding (VO) MWD-GGZ te Nijmegen. In 2016 is zij met Luxor gestart met de opleiding TOPdog te Doetinchem bij Mens en Hond Consultancy, in februari 2017 heeft zij haar diploma gehaald.

Nicole is vanaf 1999 fulltime werkzaam binnen de jeugdbescherming te Zwolle. In haar werk laat zij zich altijd verwonderen en ontroeren en staat ze hierin met beide benen op de grond. Ze komt voor en achter de deur en hiermee dichtbij veel mensen in allerlei situaties. Nicole vindt het belangrijk de mens in zijn geheel te blijven zien. Hierbij zijn thema’s: vertrouwen, eigenheid, rechtvaardigheid, ontwikkeling en zuiverheid onmiskenbaar. Ze werkt al langere tijd met de hond samen en neemt hem mee, daar waar zij denkt dat hij de mensen kan helpen.

Kijk op topdogbasics.nl

Carolien Nijenhuis

logotopdogmickey

 

ikzorg

Mijn naam is Carolien Nijenhuis, 44 jaar. Binnen ons gezin hebben wij 2 dochters van 14 en 12 jaar en een hond. In mijn vrije tijd mag ik graag wandelen met de hond, filmpje pakken en lezen. Mijn huidige werkgever is Cibap vakachool.

 

De opleiding Topdog heb ik afgerond in 2017. Ik ben deze opleiding gaan doen omdat ik heb ervaren als zorgboerderij coördinator dat dieren geweldige coaches kunnen zijn en zonder oordeel goed kunnen spiegelen. Het is een leuke, plezierige manier om met verschillende problemen om te gaan en zeer effectief gebleken. Gezien mijn enthousiasme voor Topdog hebben wij besloten om een maatschap op te richten: Topdog+ zodat meer mensen kunnen profiteren van deze methodiek.