info@topdogplus.nl

Hanneke Bestebreurtje

 

Ik ben Hanneke Bestebreurtje, van kinds af aan ben ik al gefascineerd door honden en paarden. Thuis dachten ze daar heel anders over, dus moest ik het stellen met de honden uit de buurt en de paarden van de manege.

Na de MAVO ging ik naar Barneveld, waar toen nog de enige MBO opleiding ‘dier’ in Nederland was. Na vier jaar had ik wel door, dat werken met dieren dan wel ‘mijn ding’ was, maar dat ik een leven in de dierenhouderij niet zag zitten, omdat ik het contact met mensen toch erg miste. Dus heb ik er nog een studie aan de STOAS Hogeschool aan vast geplakt, en daar de opleiding docent dierenhouderij gevolgd.

Ik ontdekte al snel, dat je tijdens de lessen ‘dier’ veel meer contact kunt krijgen met de leerling dan onder de reguliere lessen. Veel leerlingen die er een potje van maakten bij andere lessen werden rustig en bereikbaar bij deze lessen. Toen de mogelijkheid kwam om af te studeren in de richting dier en therapie, heb ik dat dan ook gedaan.

Het duurde even voordat ik daadwerkelijk iets met mijn studierichting ging doen. De gedragsverandering die ik opmerkte als ik een les ‘hond’ gaf, waarbij de leerling mocht trainen met de honden, maakte dat ik de conclusie trok: “Zou goed zijn om in te passen in een SOVA training”. Maar zoals dat gaat met zoveel dingen, raakte deze gedachte op de achtergrond.

Totdat ik met mijn eigen hond aan het trainen was, in Oostenrijk op lawinetraining. Mijn onzekerheid op dat moment werd zo weerspiegeld in de hond, dat ik weer met mijn neus op de feiten werd gedrukt. 

Uiteindelijk ben ik een opleiding gaan volgen voor Topdog trainer bij Mens en Hond Consultancy in Doetinchem. Met goed gevolg, en inmiddels zijn er al mooie resultaten geboekt.